fbpx

BCx900

BCx 900 je preparat iz rjave morske alge za tretiranje rastlin

BCx900

rastlinam poveča koreninski sistem in odpornost

ščiti rastline in mikroorganizme

zemlji vrne biološko ravnovesje

poveča pridelek in izboljša njegovo kakovost

Kako deluje na rastline?

  • preventivna zaščita: Preparat vsebuje Alginate (gelu podobna tekočina), ki se zlepi na liste in naredi tanek
    zaščitni sloj. Višji PH Alginatov dela rastlino neužitno za škodljivce in okužbe, rastline pa so bolj odporne na bolezni in nematode;
  • rast korenin: posebnost tega preparata so oligosaharidi (čisti sladkorji), ki delujejo kot signal, da rastlina vzpodbudi rast finih korenin. Te bolje črpajo hranila iz zemlje in so bolj odporne na sušo, pridelki pa so posledično večji.

Kako deluje na zemljo?

  • dvig mikrobiološke aktivnosti; oligosaharidi v preparatu so hrana za koristne mikroorganizme, na tak način se dvigne mikrobiološka aktivnost v zemlji, posledično je rastlinam na voljo več hranilnih snovi. Vzpostavi se boljše ravnovesje med koristnimi in škodljivimi mikroorganizmi.

Po vsakem škropljenju z BCX 900 se razvije najmanj 50% več drobnih korenin kar pomeni: – rastline bolje črpajo hranilne snovi iz zemlje;

  • potrebujejo manj gnojenja;
  • večji in kakovostnejši pridelki (v povprečju za 20%);
  • rastline bolje prenašajo stresne situacije, kot so suša ali večji nalivi vode.

BCx 900 je edini edini preparat iz rjavih morskih alg (ascophyllum nodosum), izdelan v Sloveniji in ni primerljiv z nobenim drugim izdelkom na trgu.


Izdelki iz morskih alg so proizvedeni s pomočjo sicer splošno znanih metod ekstrahiranja, vendar pa se nadaljnja obdelava in ekstrakcija izdelka BCx 900 popolnoma razlikuje od doslej znanih metod.
Končni učinek je, da se na inovativen način iz celic morskih alg pridobi posebna aktivacijska snov oligosaharid, ki pri rastlinah stimulira rast finih korenin.


Rjave morske alge imajo zelo bogato sestavo:
čez 70 mikroelementov, vitaminov, aminokislin ter alginskih kislin

Poli-urinske kisline v preparatu spodbujajo tvorbo humusa in imajo funkcijo zasičenja težkih kovin (jih naredijo inertne). BCx 900 NE vsebuje efektivnih mikroorganizmov,zato je Bcx 900 v resnici hrana za koristne mikro-organizme.

Zaradi bogate sestave in odklenjenih celic je hrana mikroorganizmom takoj na voljo. Raven koristnih mikroorganizmov se posledično zviša tako v zemlji kot v rastlini.

Kakšne rezultate dosegajo uporabniki BCx 900 si poglejte TUKAJ

Navodila za uporabo za različne rastline najdete TUKAJ

Informacije o ceni BCX 900 TUKAJ

KONTAKT

FACEBOOK : Rjave morske Alge

YouTube: RJAVE MORSKE ALGE

Shopping Cart
Košarica0
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljuj z nakupovanjem
0